همه چیز درباره ترکیه

نوشته شده توسط مهسا نوری در 1399/12/03

هر ساله عده زیادی در سراسر جهان با اهداف متفاوتی از جمله کار، تحصیل، زندگی، سرمایه‌گذاری و غیره تصمیم به ترک کشور خود و مهاجرت به کشور دیگر می گیرند. برای این امر باید همه جوانب را در نظر گرفت زیرا یک اقدام نسنجیده می تواند تبعات بدی را به همراه داشته باشد.

به همین منظور باید اطلاعاتی نظیر شرایط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و غیره کشوری که قرار است مقصد مهاجران باشد قبل از سفر به طور کامل بررسی شود. یکی از این کشورهایی که امروزه پذیرای تعداد زیادی از مهاجران و گردشگران است، کشور ترکیه می باشد. در این مقاله سعی داریم تا هر آنچه که لازم است درباره ترکیه بدانید، برای شما توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.

 

بیشتر بدانید: جاذبه‌های حیرت‌انگیز در جهان

 

 

ترکیه شناسی


ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه، یک کشور اوراسیایی به حساب می‌آید که بخش بزرگ کشور آناتولی یا آسیای کوچک نام دارد و در جنوب باختر آسیا و خاور میانه قرار گرفته است و بخش کوچک کشور تراکیه نام دارد و در جنوب خاور اروپا در منطقه بالکان واقع شده است.

ترکیه در خاور با کشورهای ایران، آذربایجان، ارمنستان،گرجستان، ایران و آذربایجان در جنوب خاوری با سوریه و عراق و در شمال باختری یعنی بخش اروپایی با یونان و بلغارستان همسایگی دارد.

همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از باختر با دو دریای اژه و مرمره، و از جنوب باختر با دریای مدیترانه دارای مرزهای آبی است. دو تنگه راهبردی داردانل و بسفر در این کشور واقع شده و در اختیار ترکیه است.

 

 

 

ترکیه از نظر جغرافیا


ترکیه از نظر وسعت و پهناور بودن، 783562 کیلومترمربع است که همانند یک مستطیل، از سمت خاور و باختر امتداد پیدا کرده است. ترکیه کشوری کوهستانی و نسبتا پر باران است.

ترکیه با قرار گرفتن در یکی از حساس‌ترین مناطق جهان، دارای موقعیت جغرافیایی راهبردی و مناسبی است که گذرگاه جنوب باختر آسیا و اروپا به حساب می‌آید و کشورهای بسیاری از جمله ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می کنند.

 

 

زبان رسمی و جمعیت در ترکیه


ترکیه حدود 84 میلیون نفر جمعیت دارد و یک کشور مسلمان محسوب می شود. 82 درصد جمعیت ترکیه سنی و 18 درصد آن را علوی‌ها تشکیل داده‌اند. حکومت کشور ترکیه یک حکومت لائیک است ولی بسیاری از مردم هنوز پایبند به دین اسلام هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور تعطیل رسمی است.

در ترکیه حدود 75 درصد مردم ترک و 20 درصد کرد هستند و 5 درصد مابقی را قومیت های دیگر و مهاجرانی که از مناطق و کشورهای مختلف به ترکیه مهاجرت کرده اند، تشکیل می دهد.

زبان رسمی ترکیه، ترکی استامبولی می‌باشد که در گذشته با خط عربی عثمانی می‌نوشته‌اند  و از زمان تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاترک در سال 1302 هجری خورشیدی با خط لاتین نوشته می شود.

 

 

فرهنگ مردم ترکیه


ترکیه در میانه دو فرهنگ شرق و غربی قرار دارد. هرچند فرهنگ این کشور به شرق بسیار نزدیکتر است. ترکیه با نام امپراتوری عثمانی در چند سده گذشته، بخش های بزرگی از خاورمیانه و جنوب خاوری اروپا را در اختیار داشته است تا اینکه پس از پایان جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، جمهوری ترکیه به رهبری مصطفی کمال پاشا آتاترک در سال 1923 میلادی به وجود آمد.

 

تاریخ کشور ترکیه
ترکیه از نظر تاریخی به 3 دوره باستان، امپراتوری بیزانس (روم شرقی) و امپراتوری عثمانی تقسیم بندی می‌شود. دوران باستان: شبه جزیه آنتولی در برگیرنده بیشتر مناطق ترکیه امروزی، همیشه یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی دنیا محسوب می‌شده که قدمت آن به اوایل دوران نوسنگی بازمی‌گردد.

امپراتوری بیزانس: امپراتوری روم به دلیل وسعت زیاد دچار مشکلاتی شد و به همین منظور کنستانتین شهر بیزانتیوم یا استامبول فعلی را پایتخت خود قرار داد و باعث تقسیم روم به دو بخش شرقی و غربی شد.

امپراتوری عثمانی: در سال 1453 میلادی سلطان محمد فاتح توانست به امپراتوری بیزانس پایان دهد که فتح درخشان او، تسخیر قسطنطنیه یا همان کنستانتین پایتخت بیزانس بود که از آن پس استانبول نامیده شد. این فتح مبدا قرون جدید در تاریخ اروپا شناخته می‌شود.

 

تشکیل جمهوری ترکیه


امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول از هم فروپاشید و نابود شد و مورد حمله بریتانیا و متحدانش قرار گرفت. مصطفی کمال پاشا به خاطر سازماندهی مقاومت ملی علیه دولت های خارجی، به عنوان قهرمان ملی ترکیه معرفی شد امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول از هم پاشید و مورد تهاجم بریتانیا و متحدانش واقع شد. مصطفی کمال پاشا به دلیل سازمان دهی مقاومت ملی علیه دولت های خارجی قهرمان ملی ترکیه شناخته شد و موفق جمهوری ترکیه را در سال 1923 میلادی بر پایه و اصل جدایی دین از سیاست تاسیس و بنا کند و لقب آتاترک را به خود اختصاص دهد.

وی خط لاتین را به عنوان خط رسمی ترکیه اعلام کرد و اقدامات و تلاش بسیاری برای پیشرفت صنعتی و غربی شدن این کشور انجام داد و یک دوره جدیدی در ترکیه به وجود آورد.

 

 

پرچم کشور ترکیه


طرح اصلی پرچم ترکیه امروزی، از ماه و ستاره سفید با زمینه سرخ رنگ شکل گرفته است و به علامت‌هایی که امپراتوری‌های ترکمن سلجوقی و عثمانی به عنوان پرچم از آن استفاده می‌کردند، برمی‌گردد. جمهوری ترکیه نیز این پرچم را به عنوان نشانه دولت خویش حفظ کرد.

در زمان سلاطین عثمان که عنوان خلیفه مسلمین را در اختیار خود داشتند، این پرچم نزد اروپاییان با نماد اسلام شناخته می شد.در حال حاضر نیز در پرچم بسیاری از کشورهای اسلامی از ماه و ستاره به شکل های مختلف استفاده شده است.

کشورهایی که از نماد ماه و ستاره روی پرچم کشورشان به کار رفته است، می‌توان از الجزایر، پاکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، سنگاپور، مالزی، ترکمنستان، تونس،  موریتانی و ترکیه نام برد.

 

 

بیشتر بدانید: ویزای شینگن و هزینه‌های آن

 

 

در این مطلب سعی شد تا به طور کلی کشور ترکیه معرفی و به بیان  تاریخ پیدایش این کشور را بپردازیم. در مطالب بعدی به آثار و اماکن دیدنی این کشور و معرفی شهرهای آن خواهیم پرداخت. برای اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید به منبع زیر مراجعه نمایید.

 

 

 

https://www.radio-visa.com/

https://greencard-lottery.ir/