عوامل تاثیر گذار در مهاجرت اجباری

نوشته شده توسط مهسا نوری در 1399/11/19

مهاجرت اجباری که به آن آوارگی اجباری نیز می‌گویند باعث ریشه کن شدن میلون‌ها نفر در سراسر جهان از جمله پناهندگان، آوارگان داخلی و مهاجران شده است. در هر 2 ثانیه 1 نفر آواره می‌شود و در حال حاضر کل آوارگان جهانی به بیش از 68.5 میلیون نفر می‌رسد.

بین گناهندگان، مهاجران و آوارگان داخلی تفاوت‌های فنی وجود دارد. طبق تعریف، همه در گروه مهاجرت اجباری قرار می گیرند و البته همه آنها مردم هستند. مهاجرت اجباری به جنبش هایی اطلاق می شود که پناهندگان، مهاجران و آوارگان را ایجاد می کنند. اینها می توانند بعد از آواره شدن از وطن در داخل کشورشان یا بین کشورها باشند.

عوامل مختلف زیادی وجود دارد که باعث می شود صدها میلیون نفر در سراسر جهان خانه های خود را ترک کنند. همه این عوامل به یک هدف مشترک منجر می شود تا زندگی بهتر و ایمن تری داشته باشیم.

در ادامه به چند مورد از مهترین دلایل مهاجرت های اجباری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

6 مورد از دلایل مهم مهاجرت اجباری


دلایل بسیاری وجود دارد که انسان ها مجبور به مهاجرت اجباری می شوند. در این مقاله به 6 مورد از مهمترین این دلایل اشاره خواهیم کرد.

 

1- خشکسالی


خشکسالی می تواند فاجعه ای برای جوامعی به وجود آورد که زندگی و معیشت آنها به برداشت منظم و موفقیت‌آمیز متکی است. در تعدادی از کشورهای آفریقایی از جمله سومالی، کنیا و اتیوپی خشکسالی به شدت رو به افزایش است و باعث شده تا مردم نتوانند به کشاورزی و تولید مواد غذایی بپردازند. آنها برای تامین غذای خود از دام و طیور استفاده می کنند.

در حالیکه خشکسالی می تواند باعث شود خانواده ها به مناطقی بروند که خاک حاصلخیزی دارند اما این تنها راه حل نیست. به تازگی کشاورزان به پرورش محصولاتی مانند جو یا سیب زمینی که در برابر خشکسالی مقاوم هستند و نیاز به آب فراوان ندارند، روی آورده اند و همین باعث شده تا زندگی آنها به طرز چشمگیری بهبود یابد.

 

2- گرسنگی


ارتباط گرسنگی با خشکسالی و سایر علل موجود ارتباط مستقیم دارد. مردم این مناطق معمولا از محصولات زراعی خود استفاده نمی کنند و اقدام به فروش آنها می کنند. در برخی مواقع هم به دلیل عدم دسترسی به بازارها، باعث جنگ و درگیری و از بین رفتن مزارع و به سرقت رفتن محصولات زراعی می گردد.

خانواده هایی که به دلیل گرسنگی و کمبود غذا رنج می برند گاها مجبور به مهاجرت اجباری می شود و از یکدیگر جدا می شوند. به این صورت که پدر خانواده برای تامین هزینه ها در یک شهر کار می کند و مابقی خانواده برای شروع یک زندگی جدید شهر یا کشور خود را ترک می کنند.

 

3- سیل


در مالاوی، یکی از نگرانی های اصلی توجه به انعطاف پذیری بوده است. همانطور که در پی سیکلون استوایی در اوایل سال جاری مشاهده کردیم، طبیعت قدرت خود را به نمایش گذاشت و سیل عظیمی به راه افتاد. بررسی مناطق ویران شده نشان داد که اکثر مناطق و روستاها در اثر سیل از بین رفته بود و فقط تعدادی برای بررسی وسایل به جا مانده به این مناطق بازگشته بودند و پس از آن اقدام به مهاجرت اجباری نمودند.

پس از آن طوفان سهمگین متی در سال 2016 به هائیتی رسید و وزش باد و طوفان باران باعث ویرانی 200هزار خانه شد که موجب مهاجرت اجباری بسیاری از ساکنین گردید.

بر اساس گزارشی که در سال 2017 توسط دانشگاه کرنل منتشر شد، بیان شد که حوادث ناشی از تغییرات آب و هوایی مانند خشکسالی و جاری شدن سیل ممکن است تا سال 2060 باعث 1.4 میلیارد مهاجرت اجباری شود.

 

4- زمین لرزه


در حال حاضر تقریبا 60 هزار هائیتی در ایالات متحده آمریکا زندگی و کار می کنند که بسیاری از آنها به دلیل اثرات مخرب 2 طوفان بزرگ و 1 زلزله در سالهای اخیر مجبور به ترک خانه های خود و مهاجرت اجباری شده اند.

در سال 2010 زمین لرزه ای به بزرگی 7 ریشتر پایتخت شهر پورت او پرنس را لرزاند و 1.5 هائیتی را بی خانمان کرد. هیچ فاجعه طبیعی هرگز چنین پایتختی را تاحت تاثیر قرار نداده است. این زلزله اثر موجی ایجاد کرد که حتی خیلی از مناطق دیگر را فلج کرد.

در سال 2015، یکی سری زمین لرزه ویرانگر در افغانستان، پاکستان، هند و نپال که بزرگی آنها بین 7 تا 8 ریشتر بود، اتفاق افتاد که باعث شد صدها هزارنفر از ساکنان این مناطق اقدام به مهاجرت اجباری نمایند.

 

5- جنگ و درگیری


متداول ترین عامل برای مهاجرت اجباری در سراسر جهان درگیری است. اخیرا توجه جهانیان به بحران روهینگیا در میانمار بوده است. تقریبا 75 درصد از جمیعت مسلمان این کشور در پی خشونت و پاکسازی قومی به بنگلادش، کشور همسایه خود فرار کرده اند. در میان افزایش این تنش ها و خشونت ها مداوم، سازمان ملل متحد، وضعیت راوهینگیا را سریعترین رشد اضطراری پناهندگان در جهان ارزیابی کرد.

طبق آمار مرکز مطالعات پناهندگان دانشگاه آکسفورد، مهاجرت اجباری در قرن 21 در خاورمیانه یک امر عاده بوده است. جنگ داخلی مرگبار سوریه بیش از 11 میلیون مورد مهاجرت اجباری ایجاد کرده است. تا کنون نزدیک به 6.2 میلیون سوری آواره داخلی هستند و بیش از 5.6 میلیون سوری پناهنده محسوب می شوند.

جمهوری دموکتراتیک کنگو بیشترین تعداد آوارگان را در قاره آفریقا دارد که نزدیک به 6 میلیون نفر در اثر درگیری‌های مختلف از خانه های خود مجبور به مهاجرت اجباری شده اند.

 

6- شرایط اقتصادی


یکی از بزرگترین عوامل مهاجرت چالش های اقتصادی است که ممکن است افراد را در کشور خود تحت تاثیر قرار دهد. گزارش مهاجرت جهانی 2018 سازمان ملل متحد خاطرنشان می کند که این موضوع، عامل اصلی مهاجرت اجباری در آفریقای غربی است. جایی که کارگران مهاجر موقت و دائمی معمولا از کشورهایی مانند نیجر و مالی به غنا و ساحل عاج برای فرصت های بیشتر کار و حمایت از خانواده خود نقل مکان می کنند.

به عنوان مثال، نیجر یکی از سریعترین رشد جمعیت جهان را دارد با این حال هرچه تعداد جوانانی که به اندازه کافی وارد نیروی کار می شوند، کشور دیگر قادر به ادامه تقاضای شغل نیست.

 

در این مقاله به موضوع مهاجرت اجباری انسان و 6 مورد از دلایل مهم این اقدام پرداختیم. راه های زیادی برای مهاجرت وجود دارد که انسان ها از طریق آن اقدام می کنند. یکی از این روش ها، اقدام از طریق ثبت نام لاتاری گرین کارت است که در مطالب بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت.

 

منبع


https://www.concernusa.org/story/forced-migration-causes/

 
 
مداحی های محرم